home
graancirkel websites
klik voor artikel
klik voor video's
klik voor artikel
klik voor artikel
klik voor artikel

contact

GRAANCIRKELS

BEELDTAAL GEWASFORMATIES


introductie

   Of ’t er magie was?
   Onder de noemer BEELDTAAL GEWASFORMATIES geef ik mijn eigen bevindingen weer over het graancirkelfenomeen. Het spreekt voor zich dat de term “gewasformatie” in plaats van "graancirkel" een ruimer begrip voorstelt dat meer recht doet aan hoe het onderwerp in de loop der jaren is geëvolueerd. Een andere reden waarom ik deze term graag bezig is om haar annagrammatische samenstelling. Een avondje puzzelen met de letters resulteerde in de voor mij opwindende ontdekking dat je van “gewasformatie” de vraag “of ’t er magie was?” kunt maken! Ik dacht dat ik van mijn stoel viel.

   Over de controverse.
   Het heeft niet mijn interesse te twisten over de werkelijkheid van de makers. De makers bestaan want de formaties worden gemaakt, zoveel is een feit. Of het nu door mensen, door aliëns, door natuurgeesten, goden of wat ook gebeurt, wat middels deze kunstwerken tot uitdrukking komt (of kan komen) is pas echt de moeite waard. Wel streef ik er naar die cirkels te onderzoeken die het zogenaamde "onverklaarbaarheidsstempel" dragen. De cirkels die onder de croppies als "echt" te boek staan dus.


   Hoe ik er in betrokken raakte?
   Ik had wel eens gehoord over graancirkels, was nieuwsgierig geworden dus toen maar voor mijn verjaardag een boek over het fenomeen gevraagd. Gekregen, gelezen, indrukken verkregen, eerste opstel geschreven, het boek toen weggelegd maar nooit helemaal losgelaten. Langzaam maar zeker raakte ik in de ban met als gevolg dat ik een hele verzameling aanlegde van afbeeldingen die ik van het internet plukte. Wanneer ik de verzameling zo nu en dan overzie, dan zorgt het ervoor dat ogenblikkelijk mijn verbeeldingskracht is gestimuleerd.

   Ik probeer met deze afdeling een overzichtelijke nederlandstalige graancirkel-site te creëren die een verzameling graancirkels verklaart op hun visuele uitdrukking. Dus, wat zou het beeld of de tekening ons kunnen vertellen? In eerste instantie wil ik met eigen afgeronde analyses of frappante associaties komen. Het risico daarbij is dat ik het werk van voorgangers overdoe. Alleen daarom al zou het fijn zijn dat er zoveel mogelijk vrij toegankelijke fora of publicaties te bezoeken zijn. Tenslotte is het nog steeds zo dat de graancirkelkunst gratis in de velden verschijnt.


   Naar mijn idee hoort daarom ook het waarlijk geïnspireerd werk niet specifiek aan bepaalde klassen, mensengroepen of elite's toe, maar dient zulks voor iedereen gemakkelijk bereikbaar te zijn. In deze tijd van doorgeslagen commercie en de toenemende kloof tussen arm en rijk hoop ik dat de graancirkelgemeenschap dit punt ter harte neemt. Misschien dat het "buitenaardse" zich daardoor extra zal inzetten ons te plezieren met deze mysterieuze wonderen.

   De cirkels die ik behandel zijn slechts een kleine greep uit het enorme scala maar ik hoop met mijn analyses iets nieuws toe te voegen aan de bestaande informatie die over het onderwerp beschikbaar is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Randell
betekenis van graancirkels

 

 

 

o